Dårlig hørelse er ikke noget, du skal leve med. Derfor er løsninger til fortsat god hørelse også et af områderne, der er fokus på, når MESSE C i Fredericia inviterer til den nye senior livsstilsmesse AlderBedst.

Høretab er sjældent noget, du lægger mærke til, da tab af hørelse som regel ikke sker fra den ene dag til den anden. Det er noget, der gradvist bliver værre og værre. Hjernen prøver også hele tiden at kompensere for tabet. Lidt ligesom når man kniber øjnene sammen for at se bedre. Måske har dine omgivelser kommenteret på, at du taler for højt. Måske oplever du problemer med at deltage i aktiviteter, som ikke har været et problem før i tiden. Det kan være et tegn på, at du har nedsat hørelse – et problem som for mange især viser sig, når man kommer lidt op i årene.

Den nye AlderBedst-messe der får premiere i november, har den store og voksende gruppe af 60+´ere som målgruppe, og derfor er emnet yderst relevant på messen.


Dårlig hørelse, som ikke bliver taget hånd om, er ikke godt for dig, din hjerne og din livskvalitet. God hørelse er nemlig vigtigere, end du måske umiddelbart lige tror. Den er vigtig for at blive socialt stimuleret og for at deltage ordentligt i samtaler med andre mennesker. Men hørelsen har også en beskyttende funktion, som ligger dybt i os mennesker. Vi har altid brugt hørelsen til at lytte efter byttet i skoven eller fjenden i mørket, og det bruger vi også i dag, dog i andre sammenhænge. Vi bruger hørelsen, når vi f.eks. bevæger os rundt i trafikken eller på jobbet, hvor vi skal kunne følge med for at kunne løse arbejdsopgaverne på bedste vis.

Rådgivning af professionelle hørespecialister
Ét af de ni temaområder på messen for det modne publikum er ”Hjælp & Rådgivning”, og her vil du kunne møde Dansk HøreCenter, som har 37 hørecentre landet over og på messen tilbyder en gratis hørescreening på kun 5 minutter. Viser testen, at du muligvis har nedsat hørelse, kan du booke en tid i dit lokale hørecenter, hvor du kan prøve et høreapparat gratis og uforpligtende i 30 dage.

Dansk HøreCenter samarbejder med Ældre Sagen, så medlemmer af ÆldreSagen - der i antal snart rammer en million – får 12% rabat på egenbetalingen ved køb af et høreapparat. På Dansk HøreCenters stand kan du også opleve markedets mindste, genopladelige høreapparater og blive klogere på, hvordan høreapparater kan mindske din risiko for at udvikle demens.

Messe med fokus på god livskvalitet  
- God livskvalitet er et af nøgleordene på vores nye AlderBedst-messe, siger messechef Lars Søndergaard fra MESSE C i Fredericia. Vi glæder os til at vise de mange bud på et aktivt seniorliv indenfor rejser, mode, skønhed, bolig, smagsoplevelser m.v. men også løsninger der kan afhjælpe evt. skavanker, der ofte følger med, når dåbsattesten får lidt flere år på bagen.

AlderBedst har premiere den 15.-17. november 2024 - se mere på www.alderbedstmessen.dk.

YDERLIGERE OPLYSNINGER:
Messechef Lars Søndergaard, MESSE C, tlf: 75922566, mail: ls@messec.dk